Declaratia 200: pana pe 27 mai

     Termenul-limită de depunere a declaraţiei pe veniturile realizate în anul 2012 de către persoanele fizice este 27 mai 2013, în caz contrar amenzile putând ajunge la 500 de lei, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).
     Persoanele care au realizat venituri din mai multe surse sau categorii de venit pentru care există obligaţia depunerii declaraţiei, vor completa în mod corespunzător numărul de surse sau categorii de venituri realizate, capitolul II 'Date privind veniturile realizate, pe surse şi categorii de venit, în formularul - 'Anexă nr... la Declaraţia privind veniturile realizate din România', care se ataşează la declaraţia privind veniturile realizate.
     Formularul 200 se depune, împreună cu anexele completate, dacă este cazul, în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, precum şi online, în situaţia în care contribuabilii dispun de un certificat digital calificat, conform prevederilor legale.
      Documentul se poate obţine de la sediul unităţilor fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul ANAF. Nedepunerea Declaraţiei 200 până la data de 27 mai 2013 se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei, menţionează administraţia fiscală.
    Descarca declaratia 200: Declaratia

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu