ScrisoarecatreRomania.ro

În comuna Roşia Montană trăiesc comunităţi lipsite de perspective de dezvoltare în absenţa unei ocupaţii tradiţionale, veche de 2000 de ani pe aceste locuri: mineritul.

Vechea exploatare minieră RosiaMin şi-a închis porţile, iar statul român nu a oferit alternative. Unii se bat cu pumnul în piept şi îşi fac imagine spunând că luptă pentru comunitatea din Roşia Montană. Ei încearcă să propună soluţii alternative dintre cele mai fanteziste, timp în care roșienii se luptă zi de zi cu lipsurile de tot felul, cu lipsa locurilor de muncă şi cu amărăciunea că localitatea lor, odinioară plină de viaţă şi de prosperitate, este acum pe marginea prăpastiei.
Ascultaţi-i şi daţi mesajul lor mai departe. Ei nu vor nimic mai mult decât locuri de muncă, iar mineritul modern e soluția cea mai bună pentru ei. Dacă veţi transmite poveştile lor prietenilor şi cunoscuţilor dvs. îi puteţi ajuta pe oamenii din Roşia Montană să îşi ceară dreptul la  muncă, la o viaţă mai bună, la demnitate şi la un viitor, la ei acasă.

Mai multe povesti pe: http://www.scrisoarecatreromania.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu