Spala parul odata la sase saptamani

Perioada în care adepţii mişcării "fără şampon/no poo" nu îşi spală părul poate ajunge chiar şi până la şase săptămâni, iar vedete precum Jessica Simpson şi Robert Pattinson au adoptat noua modă, scrie huffingtonpost.com.

Există, desigur, oameni al căror păr nu necesită spălare zilnică. De exemplu, femeile afro-americane spun că au nevoie să îşi spele părul o dată pe săptămână sau la două săptămâni, iar cele cu origini hispanice sunt printre cele care îşi spală părul mai rar. Oamenii care au părul gras şi subţire sunt cei care se spală mai des pe cap.
Scalpul şi părul sunt două entităţi diferite: scalpul este partea vie, care necesită curăţare pentru a fi sănătos, iar părul este partea moartă, care poate deveni uscată după spălarea cu un şampon prea dur.

Spălarea zilnică a părului conduce la pierderea unor uleiuri importante, ceea ce poate cauza ruperea acestuia în timp. Stilistul Louise O'Connor recomandă spălarea părului doar cu apă o dată la două zile şi aplicarea unui balsam. Ea spune că atunci când părul este spălat totuşi cu şampon, este bine ca acesta să fie aplicat doar pe scalp, şi nu pe toată lungimea firului deoarece acest lucru poate fi extrem de abraziv.

Medicul dermatolog George Costarellis afirmă că persoanele care au mătreaţă şi vor să încerce metoda "fără şampon/no poo" pentru mai mult de câteva zile şi-ar putea înrăutăţi problemele.

"De asemenea, dacă aplicaţi metoda la extrem şi nu vă spălaţi părul pentru o săptămână sau mai mult, firele de păr care au ieşit din rădăcină se acumulează pe scalp. În acest timp, alte fire de păr cresc, iar acestea se încâlcesc atât de tare încât nu mai există altă soluţie în afară de tăierea completă", a declarat medicul George Costarellis.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu