Mancarea viitorului

În prezent, fiecare locuitor al Europei şi al Statelor Unite consumă 80 de kilograme de carne anual. Dar pe măsură ce nivelul de trai creşte cererea de proteine de origine animală se va spori şi în ţările în curs de dezvoltare precum India, unde în prezent consumul de carne se ridică la 25 de kilograme anual.

Ca alternativă, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură ne propune să mâncăm insecte, care sunt mai bogate în proteine şi vitamine decât carnea.

În plus dacă pentru obţinerea unui kilogram de carne de vită este nevoie de 10 kilograme de cereale şi de 40 de litri de apă, cu aceeaşi cantitate de cereale se pot obţine 9 kilograme de lăcuste.

Chinezii au venit cu o idee şi mai interesantă, care nu a fost ocolită de critici - orezul din plastic. Acesta este realizat dintr-o pastă de cartofi dulci amestecată cu răşini sintetice pentru a-i dat fermitate. Totuşi specialiştii spun că acest aliment hibrid ar fi periculos pentru om. Chiar şi aşa tot mai multe companii din China folosesc tehnica pentru că orezul fals are costuri de producţie minime şi aduce un profit mai bun decât cel tradiţional.

Citeste mai mult: http://www.realitatea.net/cum-va-arata-mancarea-viitorului_883006.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu