Greseli in CV

Fotografiile incluse
Oamenii includ adesea fotografii cu ei in situatii deloc flatante. Daca nu esti solicita pentru un contract de fotomodel, nu este o idee deloc buna sa fii machiata strident, sa stai in pozitii "sexy", fotografia sa fie facuta in locuri nepotrivite (de genul unui club, pe plaja sau, mai rau, in baie). Fotografia trebuie sa fie de tip pasaport, pe un fundal neutru, imbracamintea sa fie, de preferat, un costum sau macar camasa, atat pentru femei cat si pentru barbati, iar chipul sa fie serios, dar relaxat.

Inceput inadecvat
CV-ul ar trebui sa inceapa cu numele tau si atat. Inainte de orice detaliu, de contacte, de referinte, numele trebuie sa apara simplu, lizibil, bolduit. Nu pune ca titlu "Curriculum Vitae" sau "CV", obiceiul asta este de moda veche.


Adresa de e-mail lipsa ori necorespunzatoare
Pe internet circula un banc despre cat de departe poate ajunge un om care refuza sa-si faca o adresa de e-mail. In realitate, angajatorii nu vad cu ochi buni un CV fara adresa de e-mail, mai ales intr-un mediu "dinamic si competitiv". Totusi, sa ai o adresa de e-mail amuzanta sau copilareasca este o alta greseala. Daca in liceu ti-ai facut un ID de genul "papushik", "beer_all_around" sau "monkey_business", pastreaz-o pentru prieteni iar pentru recrutari incearca o a doua, ceva mai simpla si mai serioasa, care sa dea dovada de profesionalism.

Prea multe detalii personale in partea de sus a CV-ului
Multi au impresia ca este obligatoriu sa includa detalii cum ar fi statutul lor marital, nationalitatea, numarul (si varstele) copiilor, persoane aflate in intretinere etc. In majoritatea tarilor europene nu se mai cer, pe masura ce legislatiile antidiscriminare fac aceste informatii inutile pentru angajator. In Romania, este bine sa puneti ce considerati ca este absolut relevant pentru slujba dorita si nimic in plus.

Lipsa unor titluri clare sau separarea evidenta a sectiunilor
Este extrem de important pentru un CV sa fie usor de parcurs si aerisit, pentru ca angajatorul sau cel de la resurse umane sa poata scana rapid informatiile. Recomandate sunt spatiile intre sectiuni, titlurile bolduite sau folosirea unor elemente grafice precum liniile simple ori stilizate (atentie, nu incarcati prea mult cu elemente grafice) care sa faca delimitarea.

Scrierea la persoana intai
Cuvintele "eu", "sunt" si "am" sunt frecvent folosite in CV-urile neprofesionale. CV-urile trebuie sa fie scrise exclusiv la persoana a treia. Ar putea parea nefiresc sa scrii ceva despre tine in acest fel, insa expertii in recrutare au ajuns la concluzia ca asta este cel mai bun mod de prezentare.

Afla mai multe aici: http://smartwoman.hotnews.ro/Cele-mai-frecvente-greseli-dintr-un-CV

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu