Autostrada Arad Timisoara

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat, sambata, autostrada Arad-Timisoara, care are 32 de kilometri, ei testand drumul cu un autoturism Dacia Duster.

Astfel, cei 32 de kilometri de autostrada dintre Timisoara si Arad au costat 140 de milioane de euro, iar pentru cei 12 kilometri de centura ocolitoare a Aradului sunt alocati 124 de milioane de euro.

Potrivit autoritatilor, dupa darea in functiune a autostrazii se estimeaza o reducere cu 76 la suta a numarului de accidente pentru traficul intre Arad si Timisoara, precum si o reducere cu 7 la suta a costurilor de exploatare a autovehiculelor. Desi circulatia a fost deschisa pe acest tronson, lucrarile nu sunt finalizate. Viteza maxima admisa este astfel deocamdata 100 km/h.

Lucrari de arta: 11 poduri si pasaje ale autostrazii, 14 pasaje peste autostrada, 1 nod rutier, 1 spatiu de serviciii, 1 centru de intretinere si coordonare Termen incepere: 26 ianuarie 2009 Termen estimat de finalizare: decembrie 2011 / Trimestrul II, 2012

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu