Pofta de mancare exagerata

Pofta de mancare exagerata este provocata de lipsa unui hormon din organism, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici, publicat in revista Science si preluat de dailymail.co.uk. Cercetatorii au descoperit ca lipsa unui hormon numit leptina din organism ii face pe oameni sa manance in exces, desi nu le este foame. Astfel de persoane gasesc ca alimentele mai putin apetisante, precum brocoli, sunt la fel de delicioase ca si ciocolata. Desi specialistii stiu de mai multa vreme ca acest hormon influenteaza apetitul prin semnalarea cantitatii de gasime din organism, rezultatele noului studiu au scos la iveala ca acesta controleaza si atasamentul emotional fata de alimente. Noul tratament anti-obezitate, care, potrivit cercetatorilor, va fi disponibil in aproximativ 10 ani, va trebui sa interfereze cu centrii “placerii” din creier, regiunile asociate cu dorintele si recompensa.


Pofta de fructe reprezintă, în general, expresia carenţelor de enzime alimentare, vitamine, minerale şi fitochimicale (non-nutrienţi). Fructele crude vor fi consumate numai între mese, pe stomacul gol, fără a fi asociate cu nicio altă categorie de alimente: legume, leguminoase, carne, lapte, ouă, grăsimi, cereale.

Pofta de cafea poate trăda o lipsă de sulf şi fier. Surse bune de sulf sunt carnea, peştele, ouăle, lactatele, varza, broccoli, conopida, cerealele integrale, germenii proaspeţi de grâu, lintea, năutul, ceapa, usturoiul (alicină). Fierul se găseşte în organe de animale, carne, ouă, ciuperci, pătrunjel frunze, boia de ardei, cacao-ciocolată neagră, etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu