Mancaruri de post

Mancaruri de post

Mai jos aveti o lista cu mancaruri de post care pot fi preparate cu usurinta:
Sarmale cu legume si ciuperci
Orez sirbesc
Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor cu sos alb
Cartofi gratinati cu mujdei
Iahnie de fasole
Fasole batuta
Cartofi copti
Sote de ciuperci
Fasole verde cu usturoi
Pilaf cu ciuperci
Rosii umplute cu vinete
Ghiveci de legume
Cartofi umpluti cu ciuperci
Mancarica rece
Tocanita de ciuperci
Soia cu boia dulce
Clatite cu orez


Din lista am ales doua retele pentru a preciza modul de preparare:

Fasole verde cu usturoi
Se curata fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare;
Dupa fierbere se scurge, se lasa sa se raceasca si se taie in bucati de cca 4 cm lungime;
Separat se prepara un sos de vinegreta, amestecand otetul cu ulei, sare si piper;
Se toarna sosul peste fasole, impreuna cu usturoiul tocat marunt si se amesteca cu grija sa nu se sfarame fasolea;
Se presara patrunjelul tocat marunt pe deasupra si se serveste.

Rosii umplute cu vinete
Spalam rosiile si cu un cutit cu zimti, taiem un capacel la partea de sus a fiecarei rosii, iar cu o lingurita scoatem miezul.
Umplem fiecare rosie cu salata de vinete si acoperim cu capacelul pe care l-am decupat anterior.
Pe un platou punem frunze proaspete de salata, bine spalate si scurse, peste care asezam rosiile umplute.
Le scoatem din frigider cand dorim sa le servim.

Pentru a vedea mai multe retete intrati pe www.reteta.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu