Legendele palatului Concubina regelui

Personaje din Concubina Regelui

Dong Yi (Kim Yoo Jung- in copilarie ; Han Hyo Joo – la varsta maturitatii)
Dong Yi, personajul central al acestei serii televizate, este de la inceput o fire extrovertita, spontana, vesela si foarte descurcareata. In pofida conditiei sale umile, ea este instruita si foarte inteligenta, calitati demonstrate o data ce este aleasa sa imbrace straiele de matase si sa faca urarile de Anul Nou unei familii de nobili. Ca fiica a executantului de autopsii, Choi Hyo Won, Dong Yi are numeroase cunostinte de medicina, devenind un real ajutor pentru comandantul Suh in elucidarea misterioaselor crime care zguduie orasul Dosung. Curajul si forta de a merge mai departe nu o parasesc nici atunci cand  tatal si fratele, lideri ai Fratiei Spadei, sunt ucisi de arcasi sub privirile sale ingrozite.
Ambitia si perseverenta fetei de a ajunge la palat in cautarea misterioasei doamne care ar putea sa o ajute sa dovedeasca nevinovatia familiei sale executate pe nedrept, nu vor trece neobservate. Dong Yi ramane in grija maestrului Hwang, responsabil al Academiei Regale de Muzica, devenind gratie devotamentului si a felului sau prietenos si dezinvolt de a fi un ajutor indispensabil pentru muzicieni. Fata isi exprima suferinta pierderii celor dragi prin muzica, cantand in fiecare noapte la acelasi instrument la care si fratele ei, Dong Ju canta la curte. Regele Sukjong ii va remarca frumusetea interpretarii si va incerca sa o gaseasca. Dong Yi  va intra astfel in competitie cu doamna Jang, concubina regala, insa planul acesteia de a o elimina va esua, iar fata ii va cuceri definitiv inima regelui, va deveni concubina, bucurandu-se, de asemenea, de sprijinul reginei.


Regele Sukjong (Ji Jin Hee)
Cel de-al nouasprezecelea rege al dinastiei Joseon, si cel mai puternic din istoria Coreei, Sukjong, este atat un politician abil, cat si un cunoscator al psihologiei supusilor sai de la curte, pe care stie sa ii manipuleze in directia dorita. Inteligent, ager si foarte siret, el trebuie sa controleze si sa coordoneze cu foarte mare atentie lupta acerba pentru putere intre factiunile Namin si Seoin. Un singur cuvant ar putea rezuma firea destul de complexa a acestui personaj : versatilitatea. In spatele temperamentului sau flegmatic si a ironiei cu care ii trateaza pe nobilii din sfatul regal, se ascunde un suflet sensibil, iubitor si plin de compasiune. Latura delicata a regelui va fi descoperita si incurajata de Dong Yi, iar cei doi vor trai o frumoasa poveste de dragoste, presarata cu numeroase intrigi de care insa se va salva in final.
Pe actorul care il interpreteaza pe regele Sukjong, Ji Jin Hee, il regasim, de asemenea, si in Giuvaerul Palatului, in rolul blandului ofiter al gardei regale, Min Jung Ho, marea iubire a lui Janggeum.

Mai multe despre Legendele palatului Concubina regelui pe: http://koreafilm.ro/blog/2011/03/20598/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu