Vacantesicalatorii.ro

Revista "Vacante&Calatorii" si Fundatia Amfiteatru organizeaza editia a XIII-a a Salonului National de Fotografie Turistica, expozitie si concurs. Expozitia fotografiilor selectate de catre un juriu de specialitate se va face in Pasajul Universitatii in perioada 1 - 8 iunie. Concursul se adreseaza tuturor celor pasionati de arta fotografica, fie ca sunt fotografi amatori sau profesionisti, indiferent de varsta, ocupatie, statut social, sex sau nationalitate.

Tema editiei a XIII-a a Salonului National de Fotografie Turistica, “Identitate, expresivitate, unicitate”, da sansa participantilor sa exprime, prin intermediul fotografiilor, elemente ale potentialului natural si antropic al zonelor romanesti, conturand o imagine proprie a activitatii turistice. Aceasta editie a Salonului National de Fotografie Turistica isi propune identificarea acelor locuri, edificii, oameni sau traditii unice prin incarcatura istorica si culturala si reliefarea acestora prin intermediul lucrarilor inscrise in concurs. Elementul central al temei il reprezinta ideea identitatii locale ca fragment al unui intreg unit numit – Romania. Unicitatea este privita ca un rezultat al sumei identitatilor locale exprimate prin fotografie.


Calendarul salonului:
I. Perioada de inscriere: 22 martie – 15 mai 2011
- Fotografiile pot fi inscrise in concurs prin intermediul site-ului www.vacantesicalatorii.ro, folosind formularul de participare la concurs de pe site, pana la data de 15 mai, inclusiv. Practic, inscrierea pe forum va asigura participarea la concurs.
II. Prejurizare: 16 - 20 mai 2011
III. Jurizarea si centralizarea voturilor publicului: 20 - 25 mai 2011
- Cele mai bune fotografii vor fi selectate de catre juriu si expuse in cadrul Salonului National de Fotografie Turistica.
- Dintre aceastea vor fi desemnate de catre juriul specializat premiile si va fi ales si "Premiul publicului", pe baza votului on-line de pe site-ul www.vacantesicalatorii.ro. Votul publicului va incepe si se va desfasura in aceeasi perioada ca si jurizarea, respectiv 20 -25 mai 2011
- Juriul va aprecia fotografiile pentru noutate, creativitate, originalitate si valoare artistica.
- Membrii juriului vor vota lucrarile inscrise, separat pe fiecare sectiune, fara a cunoaste numele lucrarii sau al autorului. Se vor acorda note de la 1 la 10 pentru fiecare lucrare in parte.
- Deciziile juriului sunt incontestabile.
IV. Expozitia Salonului National de Fotografie Turistica va avea loc in perioada 01 – 08 iunie 2011 in Pasajul Universitatii. Festivitatea de premiere va avea loc pe 08 iunie 2011.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu