www.foartescurt.ro

www.foartescurt.ro
Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durate filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental. Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.


Un festival care are loc simultan, în întreaga lume!

Festivalul are loc în 6, 7 şi 8 mai 2011, în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 25 sunt din România, Ungaria şi Republica Moldova. În total, 13 ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul. Astfel spectatorii descoperă o selecţie de peste 2 ore de filme scurte cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah si Tel Aviv. România participă cu 25 de oraşe în festival, la care se adaugă câteva oraşe din Rep. Moldova şi Ungaria. Pentru mai multe informaţii despre locaţiile festivalului în ţara noastră, accesaţi secţinea Oraşe. Centrul cultural francez Cluj este coordonatorul Festivalului Très Courts în România, Ungaria şi Moldova. ORANGE este sponsorul principal al festivalului în România.

Trimite si tu un foarte scurt metraj pe www.foartescurt.ro. Data limită de trimitere a filmelor la Centrul cultural francez Cluj este 11 martie 2011 - data postei. Selecţia filmelor va fi realizată de un juriu format din specialişti în audio-vizual si parteneri ai festivalului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu