www.laptedecalitate.ro

www.laptedecalitate.ro
În opinia consumatorului, calitatea laptelui se reflectă în procentul de grăsime şi proteine. Aceşti parametri sunt apreciaţi de consumator din perspectiva gustului şi nutriţiei.

Parametrii mai sus menţionaţi sunt importanţi şi pentru procesatorii de lapte pentru a asigura consumatorilor produse de calitate, dar definitorii pentru procesarea laptelui sunt alţi parametri care au impact major asupra siguranţei alimentare.
Calitatea laptelui, aşa cum este analizată în fabricile de lapte, este determinată de următorii factori: germeni patogeni (NTG) şi celule somatice (NCS). Aceşti parametri sunt impuşi tuturor ţărilor europene de către Comisia Europeană care a stabilit prin legislaţie unică rigorile în privinţa calităţii laptelui livrat de fermieri către fabricile de lapte: NTG <100.000/ml lapte şi NCS<400.000/ml lapte. Atingerea parametrilor de calitate este dezirabilă până la 31.12.2011, data la care expiră perioada de adaptare la cerinţele Pieţei Comune.

Mai mult detalii despre campanie si despre calitatea laptelui gasiti pe siteul oficial: www.laptedecalitate.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu